2017. január 27., péntek

Omne initium difficile est || 10x1p 10.


A 'Tíz egyperces' írópróba 10. feladata
Kikötések: kétféle hangulat megteremtése, háborús környezet

Műfaj: egyperces, slight angst, slice of life
Érintett banda: NCT
Páros: Seo Youngho [johnny] x Ji Hansol
Figyelmeztetés: bromance elemek
Korhatár: 12+



Fekete nadrágján vastag sárfoltok kapaszkodtak egymásba, miközben hosszú lábai az alig fél órával ezelőtt lángba borult falu felé vezették. A falu felé, ahol reménykedett, hogy az élet nem állt meg; hogy a lakosok meghúzták magukat a barlangban, mely az alig százfős település szélét szegélyező sziklafal oldalán alakult ki. Hitt abban, hogy az emberek hallgattak rá, és házuk helyett saját és gyermekeik épségét helyezték előtérbe.
Napbarnított arcán a mosolyránc kisimulva, mégis a kosznak köszönhetően kirajzolódva csúfította barna foltokkal bőrét. Mély szemei reménytől csillogtak, mindvégig egyfajta keserűséget elnyomva szívében. Orrcimpáit olykor megpiszkálva húzta össze szemöldökét a vasas vér kellemetlen szagától. Olyan volt, mintha harminclábnyit zuhant volna, többször is a hegyoldalnak ütközve. Pedig csak a lovakat védte a zsarnokoktól.
A faluba érve szíve összefacsarodott a látványtól. Az eddig boldogságtól zengő házakra most csak a fekete hamu emlékeztette a lakosokat; a vizes föld paták és erős bakancsok nyomaitól felsértve adott otthont a saras pocsolyáknak, melyekben vörös keveredett sötétbarnával. A bordó legocsmányabb színe terítette be a talajt, melytől Youngho fájdalmas ürességet érzett mellkasában.
Egy apró gyermek ezt a pillanatot választotta arra, hogy szívszaggató sírásba kezdjen, kiadva magából a fáradtságot és félelmet, ami őt is ugyanúgy mérgezte. Hosszas percekig figyelte a gömbölyded gyermeket, keserűségtől píros arcocskáját, hamvas bőrén végigfolyó krokodilkönnyeit – reménytelennek érezte abban a pillanatban jövőjüket. Mit tesznek ezután? A férfiak többsége még vissza sem ért, az asszonyok pedig tehetetlenül vigasztalták apró gyermekeiket, a nagyobbakat rendre parancsolva és elküldve friss vízért.
Youngho hatalmasat nyelt, hogy a torkában kialakult gombóc eltűnjön, majd elindult abba az irányba, ahol két idősebb fiú a barlangba mentett ponyvából állított fel menedéket az érkező eső ellen. Jól ismerte őket, mintha a saját testvére lett volna mindkettő. Mégis mást érzett, mikor az idősebbre nézett.
Telt ajkai kiszáradva nyíltak el, miközben újabb vasdarabot ütlegelt bele a földbe, kibiztosítva a menedékhely jobb oldalát. Fekete, sártól összetapadt tincsét folyton igazgatta, majd felegyenesedve a lyukaktól egyedivé vált táskához lépett. Youngho figyelemmel követte, ahogy a nála alig egy évvel idősebb Hansol egy kenyérdarabkát ujjai között szorongatva megy oda a sírdogáló gyermekhez, hogy piszkos orcáját megtörölgetve átnyújtsa neki az élelmet. Angyali mosolya szavak nélkül vigasztalta meg a kislányt. Könnyektől csillogó szemekkel ugyan, de fogait megmutatva nevetett fel hangosan a fiúra, mielőtt nagyot harapott volna az ételből.
Csakúgy, mint eddig már oly sokszor, Youngho testét kényelmetlen zavar járta át, végigfutott fedetlen, alvadt vértől és száradt kosztól piszkos karján a hideg, miközben viszonozta Hansol felé küldött mosolyát. Sosem beszéltek többet, mint amennyit szükség volt – egymás gesztusaiból olvastak.
Youngho szíve meglágyult; reménykedve érezte, hogy minden rendbe jön ismét. Nem kellett neki más, csak Hansol szelíd csillogású tekintete és széles mosolya, ami akkor is őszintének tűnt, mikor a legnagyobb fájdalmait kellett elrejtenie.


*Megjegyzés: a cím latin közmondás, jelentése: Minden kezdet nehéz.


Kelt.: 2017.01.25.

~ 菫

2 megjegyzés:

  1. Sziia~.

    Ez a történet… Ez valami csoda. Még mindig csak ámulok és bámulok, újfent fantasztikusat alkottál. Tényleg úgy gondolom, hogy komolyabban el kellene gondolkodnod azon, hogy ilyen témában is rendszeren publikálj. Nagyon jól megragadtad az egésznek a lényegét, tökéletesen megteremtetted a kellő atmoszférát, de mindemellett olvasmányos és szerethető maradt a mű, emelem kalapom.
    Tudom, hogy mindezt úgyis az elfogultságomra fognád, de te is tisztában vagy vele, hogy hogyan állok ehhez a témához, valamint azt is, hogy sosem venném félvállról, így ezt a véleményt nem tudhatod be elfogultságnak.
    A páros fantasztikusságára nem térnék ki…T^T
    Összevetve mind a tíz egypercest, amit írtál ez lett a kedvencem, valamint az elsőt, a negyediket és a kilencediket szerettem nagyon, ezt fontosnak éreztem közölni.owo
    Csak így tovább! Kapd össze magad és írj még sok hasonló színvonalú csodát!

    Ai

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa.~

      Tudod jól, hogy kissé szenvedtem az írása közben, alapból nagyon húztam a dolgot, mivel elég tapasztalatlannak érzem magam ebben a témában. Ehhez rendesen utána kellene olvasnom, hiszen én ilyen vagyok; nem szeretek olyat írni, amiben nincs tapasztalatom, amit csak légből kapok és lehet, hogy nem is jó a megközelítésem. Ez is olyan, mint pl. a sport. Ha olyan ficit akarnék írni, ahol sikeres sportoló lenne az egyik, esetleg mindkettő, ahhoz olyat kellene választanom, amihez értek. Nem írhatnék focistákat, hiszen a megnevezéseket és szakkifejezéseket én nem tudom, ellenben a kosárlabdával. Egy történet akkor hiteles, ha használunk olyan szavakat, amik egy olyan helyzetben elvártak. Szóval... Nem hiszem, hogy a közeljövőben ilyen témában publikálok még egyszer. Talán később.
      Eh, ezt leszámítva a másik három kiemelttel nincs bajom, sőt szerintem is azok lettek jobbak a történetek közül. :c
      Köszönöm, hogy írtál!

      Ui.: Örülök, hogy rávehető voltál és nem bántad meg, hogy beleálltál velem ebbe az apró kis projektbe! Ügyesen vetted az akadályokat!

      Sumire

      Törlés