2017. január 11., szerda

Bűntudattal telt utazás || LAYWIN


Műfaj: egyperces, slice of life
Érintett banda: EXO, NCT
Páros: Zhang Yixing [lay] x Dong Sicheng [winwin]
Figyelmeztetés: fiú x fiú szerelem
Korhatár: 12+


Megjegyzés: Hosszú-hosszú hónapok óta ígérgetem már ezt a történetet az egyik kedves olvasómnak, így remélem, még ha nem is rögtön hoztam, de most is ugyanannyira örülni fog ennek a rövidke történetnek, mint amennyire akkor örült volna, haha. Köszönöm a türelmedet, Letti!




A hó hatalmas pelyhekben hullott alá, beterítve Peking rideg utcáit és lakóinak színes autóit. A havazás hirtelen látogatta meg a várost, senki nem számított a kora télre, így, mikor Sicheng kilépett az épületből, csodálkozva maradt tátva még szája is. Szerette ezt az évszakot. Bár a hideggel sokszor meggyűlt a baja, ő mégis azt vallotta, hogy inkább vesz fel három felsőt, két pulcsit és plusz egy kabátot, mintsem pucérra vetkőzve rohangáljon a hőség miatt.
Mélybarna szemei ámulattól fénylettek, miközben kezeit zsebébe dugva indult el a metróállomás felé. Éjfél előtt szeretett volna hazaérni, hogy Yixinget még ébren csípje el, ám a közlekedésben nem bízott. Tartott attól, hogy a sötét és a nagy mennyiségű hó fel fogja tartóztatni a helyközi buszt, amit csupán csak sűrű lépteknek köszönhetően ért el.
Frissen égett benne az emlék, ahogy vitájuk után párja becsapta a bejáratit, hagyva, hogy Sicheng kiélvezze önzőségét és elmenjen egyedül a koncertre. Csak egy jazz együttes kellemes előadása volt, de ő szerette volna megnézni. Még ha nem is volt hasznos időtöltés, mégis egy olyan program volt, amit jó lett volna Yixing társaságában eltölteni, ám az idősebb aznap estére már elígérkezett szüleihez, amire természetesen a fiatal nem emlékezett. S bár párja állítása szerint tudnia kellett volna róla, mégsem rémlett neki a beszélgetés, amikor meg volt említve ez a vacsorameghívás.
Akkor csak dacot és büszkeséget érzett. Nem érdekelte, hogy Yixing kiakadt, ahogy az sem, hogy mi lesz a következménye a kihagyott találkozásnak – legalábbis próbálta elhitetni magával, hogy nem foglalkoztatta. Valójában nagyon is felhúzta a tény, hogy ismét ő lett beállítva idiótának, mint oly sokszor már, így mérgében indult el a városba, hogy legyen egy jó estéje.
Most már csak csupa megbánást érzett. Félt attól, hogy párja mit szól majd cselekedetéhez, mennyire lesz dühös és úgy alapjába véve, mivel fogja otthon várni.
A táj hol gyorsan, hol lassabban szaladt el mellette, ahogy a hideg ablaküvegnek döntötte nehéznek érzett fejét. A fáradtság, ami szimplán csak az utazás hatása volt, erőt vett felette – hamar lehunyta szemeit, hogy átadja magát az álmatlan alvásnak. Az út hátralévő részéről lemaradt. Nem észlelte, ahogy egy öreg néni a szatyraival ül le mellé, hogy halk köhögése olyan volt, mint egy elromlott porszívó erőlködése, de még az erősebb fékezésre sem riadt meg, mikor a sofőr rosszul időzítette a kanyarodást.
Amikor felnyitotta szemeit, már lefagyott arccal, homályos tekintettel látta az ablakon fénylő jégvirágok apró részeit, amiket a jelzőlámpa piros fénye világított meg. Fejét hátradöntötte az ülésre, miközben elzsibbadt, jéghideg bőrét simogatta melegebbnek hitt tenyerével. Abból a távolságból vérszerű folyadéknak tűnt a csillogó ablaküvegen terpeszkedő téli fagy.
Bal karját felemelve lesett órájára, hogy mennyi ideje utazott, hiszen már sejtette, hogy a busz több helyen is dugóba kerülhetett, ha még mindig csak a szomszédos városban jártak. Legtöbbször, mikor ellátogatott Pekingbe, sikerült hazafelé elaludnia a buszon vagy akár vonaton, ám leszállás előtt egyfajta jelzést kapva kinyíltak szemei. Most azonban túl hamar ébredt meg, még jó fél órát utaznia kellett, mire elérte a kisváros egyik megállóját.
A járműről leszállva összébb húzta magán kabátját és rohamtempóban sietett a pár utcányival arrébb lévő háztömbök egyikébe – egészen addig meg sem állt, pislogni alig mert abban a hidegben. Az apartman csendjében éles sikításként nyikordult fel az ajtónyitó hangja, amitől még ő maga is megdermedt egy kis ideig. Éjfél után nem sokkal toppant be a liftbe, hogy hamarabb a hatodikra érjen – félt, hogy Yixing már rég elaludt, pedig szeretett volna beszélni vele. Rosszul érezte magát vitájuk miatt; úgy vélte, feledékenysége ezúttal rendesen kiszúrt vele és párjával, ami hatalmas bűntudatot zúdított rá. Csak hozzá akart bújni az idősebbhez és elfelejteni mindent, amivel aznap megbántotta párját.
A bejárati előtt megtorpant, füle mögül előrehulló, sötétbarna hajtincsét visszatűrte, majd a lehető leghalkabban próbált bejutni az ajtón. A sötétség, ami fogadta, csalódottsággal töltötte el. Halk sóhajjal nyugtázta, hogy már csak reggel lesz esélye elnézést kérni Yixingtől, ám bűntudatával képtelen lett volna párja mellett átaludni az éjszakát.
A nappaliba lépve azonban kiszúrta az idősebb szorgoskodó alakját. Egyszerre könnyebbült meg és telt el boldogsággal, miközben mosolyogva nézte a másik szerencsétlenkedését a csomagolópapírral. Bárhogy fordította a dobozt, ami valószínűleg munkatársa születésnapi ajándékát rejtette, sehogy sem akarta teljesen átérni. Sicheng szavak nélkül ült le párja mellé, majd vette át a megdöbbent arcú férfitól a cuccokat, hogy alig két perc elteltével a türkiz papírral fedett ajándékot nyomja a másik orra alá. Bár arcán addig a pillanatig széles mosoly ékeskedett, míg Yixing szemeibe nem nézett, mindvégig remegtek kezei a bűntudat miatt.
- Sajnálom – hunyta le szemeit. Tudta, hogy ez az egy szó egy idő után már semmin nem segít; hogy ez csak egy kijelentés, sem mint kérlelés a mai világban, ő mégis komolyan gondolta.
- Köszönöm.
Yixing hangja olyan volt számára, mint a hullámzó tenger; lágy, mégis határozott. Sicheng halvány mosollyal nézett fel a másik szemeibe, amik a félhomály miatt majdhogynem feketének tűntek. Arcán a jellegzetes mosolygödrei jelentek meg, mielőtt csókot lehelt volna a fiatalabb telt ajkaira. 


~ 菫

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    És, mégy hogy nem lett jó o__o Komolyan, nem értelek. Bár néhol zötyögősebb volt, mint szokott, nagyon is jó művet adtál ki a kezeid közül. Hiába mondom el neked folyton, hogy te egyszerűen rosszat nem tudsz csinálni, te nem hiszed el. Pedig így van.
    A leírásaid meg mindig csodálatosak, a helyzetet tökéletesen a szemeim előtt tudtam látni, és a végén az a doboz csomagolós rész :3 Egy teljesen hétköznapi dolog, amiben végre egyszer a fiatalabb a jobb.
    Megértem, hogy úgy érzed a teljesítményed meghanyatlott, én is pontosan tudom milyen írói válságban lenni, de ettől függetlenül nem győzöm hangoztatni, hogy te csak jót tudsz alkotni.
    Remélem, hamarosan újra olvashatok tőled valamit!

    Ölel: Mirae

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa.~

      Sokszor azt is dicsérik, ami szerintem egyáltalán nem jó, így szerintem nem is kell megértened. Sok esetben az ember magának akar teljesíteni, szerintem ez egy ilyen eset volt. Hidd el, tudok rosszat írni.:) Csak azokat nincs merszem senkinek elküldeni.
      Nagyon örülök, hogy sokan szeretitek a leírásaimat! Igen, szerettem volna belevinni Yixing ügyetlenkedését, hiszen a hetekben sok mindent elszúrt a drága forgatások közben, nem maradhatott el.:) Na meg egy tökéletes ürügy volt arra, hogy Winwin a közelébe kerülhessen.
      Nem mondom, hogy majd egyszer mutatok olyat, ami még szerinted is rossz lett, hiszen biztos nem lesz rá alkalom, így reménykedem, hogy hiszel a szavaimban és belátod, hogy nincs olyan ember, aki csak jót tud alkotni.:)
      Igyekszem még a napokban újabb történetet felrakni, utána pedig már tényleg csak a drabble-gyűjtemény darabjaival jelentkezem egy ideig. Köszönöm, hogy ilyen szépet írtál nekem!

      Sumire

      Törlés
  2. szia!
    Még akkor akartam írni, mikor kiraktad, de újabban nincs túl sok szerencsém az internettel, szóval a mobilomon is csak annyit tudok csinálni, hogy írogatok nektek messengeren :c
    Mindegy, az a lényeg, hogy most itt vagyok, és készen állok arra, hogy jól összevéleményezzelek :D
    tetszett a melankolikus hangulat, tökéletesen passzol a mostani időjáráson, ezért jó volt elolvasni reggel a buszon, miközben a latyakot rugdostam a szemben ülőkre (én nem éreztem bűntudatot lol). Winwin nagyon kis sunyi, hogy ott merte hagyni Yixinget, és az exo tag karakterét is nagyon imádtam, hogy ilyen gyorsan megbocsájtott a szerelmének *q*
    btw nem tudok még sok mindent mondani, egy egyperceshez ez is sok vélemény~
    Köszönöm, hogy olvashattam
    Hagu <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa.~

      Ha ez vigasztal, én már akkor akartam válaszolni, mikor írtál hozzá, de engem sem szeret a net, sőt úgy magában semmi sem, szóval csak most tudok teljesen a komidra koncentrálni.:c
      Nem is te lettél volna, ha bűntudatot éreztél volna, haha. Igazából úgy voltam vele, hogy egy ilyen nap belefér, hiszen azért kevés olyan ember van, aki amiatt rág be a szerelmére, mert aznap ő mást csinált, míg ő a szüleinél volt. Szóval jah.
      Nagyon örülök, hogy elolvastad és írtál nekem! (Bár így zárójelben megjegyzem, hogy remélem, nem csak azért, mert a múltkor annyira kiakadtam lol, az még mindig nem emiatt volt, csak sokan úgy vettétek le.)
      Köszönöm, hogy írtál!

      Sumire

      Törlés