2017. január 27., péntek

"You aren't yourself today" || 10x1p 06.


A 'Tíz egyperces' írópróba 6. feladata
Kikötések: Kwangmin x Youngmin, "Ma nem vagy önmagad."

Műfaj: egyperces, slice of life
Érintett banda: Boyfriend
Páros: Jo Kwangmin x Jo Youngmin
Figyelmeztetés: -
Korhatár: 12+



Mikor hazaért, a bejárati ajtót tárva nyitva találta – ebből már levonhatta azt a következtetést, hogy testvére a házon belül tartózkodott, ám felelőtlen tette bosszúságot szült benne. Kwangmin mindig is utálta, ha a másik rendetlen oldala előjött, ám ez most mégis másként tűnt. Nem voltak szanaszét dobált ruhák, amik Youngmin átöltözésénél fordultak elő; sem félúton elhagyott táska, amiből kiborulva, a padlón szétszórva feküdtek a tankönyvek és – esetlegesen – az írószerek.
Testvére csupán csak az aprócska fürdőszobában, a tükör előtt bíbelődött. Arcának minden szegletét milliméterről milliméterre felmérte, olyannyira beletemetkezve idétlen cselekedetébe, hogy észre sem vette Kwangmint, mikor megállt a nyitott ajtó túloldalán.
A fürdő nem volt valami nagy. Az a tipikus apartman-lakás aprócska szobája volt, amiben alig fért el az egyszemélyes fürdőkád, a mosógép és a mosdó, ami felett fel volt szerelve a világ legegyszerűbb tükrei közül egy példány.
Youngmin kissé pipiskedve hajolt a csap fölé, hogy képmásához minél közelebb legyen – hiszen rossz szemének köszönhetően szemüveg nélkül alig látott egy méternél távolabb, a kontaktlencséjét meg még nem szerezte be a héten. Testvére hosszas perceken keresztül nézte, ahogy ujjai a hófehér bőrét végigszántják, valószínűleg hibát keresve makulátlan arcán. Nagy, mélybarna íriszeinek színe szinte nem is látszódtak a kitágult pupillájának köszönhetően, a fókuszálás következtében.
Kwangmin azelőtt nem látta még testvérét ennyire magán kívül, hiszen soha nem foglalkoztatta a külső – mindig is ő volt az ikrek közül az a fél, akit hidegen hagyott a divat és a vele járó badarságok. Ennek ellenére mégis neki volt tisztább és selymesebb bőre mindamellett, hogy tökéletes ízlése miatt sokan visszanéztek utána az utcán. Kwangmin emiatt sokszor irigyelte a másikat, de soha nem tett rosszindulatú megjegyzéseket – kiskora óta hozzászokott már, hogy Youngmin árnyékában kell élnie. Az ő szemei még a másikénál is nagyobbak voltak, ami miatt arca ijesztő vonásokba tudott rendeződni, ha érzelmeit megmutatta a világnak – ennek hatására ő volt a ridegebb fél, aki keveset mosolygott és elutasított minden lehetőséget, ami a barátság kapuját nyitotta ki előtte.
- Megkérdezhetném, mi ez az új hülyeség? – tette fel végül kérdését, mitől Youngmin ijedtében ugrott egyet, ám nem szentelt ennél több figyelmet neki.
- Úgysem értenéd.
- Ma nem vagy önmagad, Youngmin – sóhajtotta frusztráltan maga elé Kwangmin, majd a vállát lefelé húzó, tankönyvek nehéz súlyával megáldott táskájának pántját megigazította, és otthagyta testvére idegesítő alakját.
A bejárati ajtót bezárta, majd a kanapén elnyúlva próbált tudomást sem venni a fürdőben serényen igyekező Youngminról, aki láthatólag nem kívánt kijönni az aprócska helyiségből, míg minden egyes pórusát végig nem elemezte.


Kelt.: 2016.06.13.

~ 菫

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése