2017. január 27., péntek

Wollte Phantasie || 10x1p 09.


A 'Tíz egyperces' írópróba 9. feladata
Kikötések: megadott kép, Yixing főszereplésével

Műfaj: egyperces, slight angst
Érintett banda: EXO, SEVENTEEN
Páros: Lay [Zhang Yixing] x Jeonghan [Yoon Jeonghan]
Figyelmeztetés: bromance elemek
Korhatár: 14+

Megadott kép:


Gyengéd koppanás, három egymást cirógató mécses.

Hosszú ujjával végigsimította az asztal élét, majd felületét. A por redőiben megülve szürkítette be hamvas bőrét. A némaság sértette fülét; baljóslatú volt az a csend, ami uralta a lakás ezen részét. A kandallóban rég kialudt a tűz, sötétség ölelte magába az estet és a benne nyugvó épületet.
Deja vu lengte be auráját, rémülethez hasonló csillanás villant fel mély tekintetében s ajkai elnyíltak, hogy lemondó sóhaj fusson ki tüdejéből.

Sikító sistergés, füsttel mérgezett láng.

Apró fénypontként világítottak a kanócok; mindhárom homokszemnyi tűz félve nyújtotta ki lábait az ég felé, mielőtt teljes erőbedobással engedtek volna a szabadság hívogatásának. Egymást segítve világították meg a repedezett mahagóni asztal tetejét.
Árnyékot vetettek Yixing komor arcára, mikor közel hajolva szívta magába az elmúló füst szagát. Szemeiben a lángok táncot lejtettek, mélybarna tekintetének arany árnyalatot kölcsönözve. Homlokába zuhanó ébenfekete haja elnyelte az erőlködő fényt, kigúnyolva lehetetlennek tűnő feladatát.

Kimerült tekintet, magasba kapaszkodó láng.

A viasz meglepő gyorsasággal adta be derekát a forróságnak. A kanócok körül miniatűr tavakat formált a meleg, ami Yixing arcát cirógatta, mígnem elemelte fejét a mécsesektől. Szemeiben fájdalom szikrázott, ajkai cserepesre száradva könyörögtek egy kis vízért.
Tenyerét a lángok felé emelte; játszadozott az akarata előtt meghajló tűzzel. Halvány, féloldalas mosollyal engedte, hogy testét a nosztalgia fájdalma felhasítsa.
Szerelme törékeny alakja hajolt közel hozzá. Vállát súroló hosszú, barna haja hidegen simított végig Yixing arcán, ahol röviddel később jeges fuvallattal kísért csók pihent meg.

Vékony ajkak közüli halk suttogás, reményvesztett ábránd.

Szemeit lehunyva hagyta, hogy az első könnycseppje fényben csillogó utat hagyjon maga mögött bőrén. A többi a kitaposott ösvényre lépve sietett utána. Ajkai közül hatalmas sóhaj tört utat; csalódottsággal, szomorúsággal, vággyal és reménnyel telve.
Szemeit felnyitva várta Jeonghan szoros ölelését…


Kelt: 2016.10.23.

~ 菫

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése