2017. március 27., hétfő

Spem || KEO


Műfaj: egyperces, slight angst, slice of life
Érintett banda: VIXX
Páros: Jung Taekwon [leo] x Lee Jaehwan [ken]
Figyelmeztetés: fiú x fiú szerelem
Korhatár: 12+


Megjegyzés: A történet első fele már jó ideje a vázlataim között porosodott (a dokumentum árulkodott, szóval tavaly november óta), így csak rá kellett vennem magam a folytatásra. Mint sokan tudjátok, nehezen vagy egyáltalán nem tudok félbehagyott írást folytatni, így nagyon remélem, hogy nem érződik rajta, honnan folytattam ma.
Illetve nyílt titok, hogy nem szívlelem a párost, ám vannak olyan emberek, akiknek még akkor is próbálok a kedvükre tenni, ha az nekem nem kifejezetten van ínyemre. Remélem, azért ennyi idő után is kedved leled az olvasásában, Szuhi!

Fanart: lanxingxxxx

Mélybarna bogárszemei az ablakon végigfolyó vízcseppeket követve fátyolosodtak el. Gondolatai máshol jártak, tekintete mégis felsiklott az ablak felső keretéhez, mikor alul már a folyamhoz csatlakozva vesztette el addig követett, kövér esőcseppjét. Vastag ajkai hol elnyíltak, rekedtes és szakadozó sóhajt hallatva, hol összepréselődve tettek ígéretet az örök hallgatásra.
Pokrócba rejtett alakja olykor megremegett az ablakpárkányon, mikor a meleg radiátor már felforrósította talpát, ám a semmibe meredés jobban lefoglalta, minthogy arra pazarolja figyelmét, hogy akár csak lábait áthelyezze más pozícióba. Háttérbe szorult a beborult ég, a sötétedő táj és a szürke külvilág; Jaehwan csak az apró, kövér cseppeket figyelte, ahogy szorgosan, szinte rabként engedelmeskedtek az ismeretlen akaratnak, hogy a párától fedett üvegen letisztított ösvényt alkotva végiggördüljenek. Mint mikor az első havazás után a hókotró letisztítja az utakat.
Szemei lassan kezdtek lecsukódni, észrevétlenül aludt el ablaknak döntött fejjel, egyszerre hűtve és melegítve testét.
A sötét szoba lakóját még Taekwoonnak sem volt szíve megzavarni – eltökélten és csendbe burkolózva állt addig a pillanatig a helyiség ajtókeretének dőlve, míg a fiatalabb el nem bóbiskolt. Ajkai megenyhült mosolyra görbültek; lassú és halk léptekkel ment oda szerelméhez, hogy a pokróc alá temetett testét ölébe véve élvezhesse Jaehwan aranyos szuszogását, mikor öntudatlan döntötte fejét kidolgozott mellkasára. Ajkai hol elnyíltak, hol összezárultak, olykor megmutatva hófehér fogait, amit Taekwon mostanában egyre ritkábban látott. Hiszen a mosoly és nevetés mostanában olyan volt Jaehwan életében, mint az esőben röpködő pillangó.
A munka elkezdése sokkal erősebben nehezedett vállaira, mint az iskolai évek. Már nem tudta kizárni az embereket, nem tehette meg, hogy hallását elzárva feledkezik meg a körülötte lévőkről; már nem maradhatott otthon arra hivatkozva, hogy beteg lett. Felelősséget kellett vállalnia, sokkal nagyobbat, mint amekkorát elbírt volna – legalábbis ő mindig így vélekedett róla. A világ sokkal zordabb és veszélyesebb lett számára, amint több ember vette körül nap mint nap, nem úgy, mint azelőtt. Nyomasztotta a tudat, hogy utcára kell lépnie; hogy Taekwonon kívül mással is érintkeznie kell. Csak a szoba csendjére és állott levegőjére volt szüksége. A puha ágyra és párja szerelmesen óvó karjaira, hogy elbújhasson az idegenek kíváncsi, akár megvető tekintetétől.
Halkan sóhajtva rakta a párnák közé a fiatalabb testét, időközben előbukkanó, zokniba rejtett lábfejét visszatakarva a vékonyka paplannal.
Jaehwan sokkal fáradékonyabb volt, mióta munkába állt. Már nemcsak iskola melletti pénzkeresésnek számított, sokkal inkább arra kellett koncentrálnia, hogy segíthesse párját; hogy ő is beszálljon a költségekbe, ne Taekwontól függjön. Az emberek elszívták életenergiáját, paranoiás és sokkal félénkebb lett. Napok óta egy hang sem hagyta el ajkait, még párja kedveskedő szavai sem hatottak rá. Mintha szótlansága egyensúlyba hozta volna lelki állapotát.
Lassan feküdt le a fiatalabb mögé, szorosan magához húzva vékonyka alakját. Törékeny volt, akárcsak egy liliom, amit a szeles idő megsebezve hagyott maga mögött. Jaehwan érezte párja erős kezét hasánál, ahogy gyengéden tartotta forró testéhez közel az övét. Szíve mélyeket és laposakat dobbant, a megnyugvás és érzéki szeretet keveréke áradt szét ereiben – nem mutatta jelét még akkor sem ébredésének, mikor Taekwon gyengéd csókot hintett tarkójára.
A szoba egyre sötétedett, a levegő kótyagosan elhasznált, majdhogynem meleg volt. A behajtott ajtó résén keresztül apró fény pislákolt, megvilágítva a sarokban magányosan árválkodó anyósnyelvet – cserepe mélyen vibráló bordón nyelte el a sárgás szikrákat.
Taekwon sokáig hallgatta kedvese szuszogását, olykor hagyva, hogy maga alá temesse a keserű kétségbeesés, hogy utána reményével tiporja földbe a gúnyos érzés szurokszerű kegyetlenségét. Hitt a szebb, napsütötte napokban és a boldog mosolyokban.

~ 菫

4 megjegyzés:

  1. Szia~
    Itten lennék ismételten ^_^ Amikor megláttam, hogy melyik bandával és melyik párossal írtál, nagyon megörültem még annak ellenére is, hogy nem fluff, pedig tudjuk, hogy a fluff a mindenem :'D Nah de. Teljesen átérzem Jaehwan érzéseit. Hogy milyen az, amikor már nem csak plusz pénzért dolgozik az ember, hanem azért, hogy besegítsen másnak, legyen az akár a szülei vagy a párja. Taekwoon meg annyira aranyos, ahogy elviszi aludni párját és észreveszi mennyire is kimerült. Az, hogy így öleli, az adja a legtöbb erőt a másiknak. Ezzel érhetjük el, hogy feltöltsük szerelmünket életerővel, még ha esélytelennek is látszik a helyzet.
    Az utolsó mondatod a leggyönyörűbb szerintem, legalábbis, nekem az jelenti a legtöbbet. A remény. A remény, mely sosem alszik ki. Én a végtelenségig tudok reménykedni, mert számomra csak szép és napsütötte napok vannak, melyek mellé boldog mosolyok társulnak. A remény mindig ott van, még ha reménytelennek is látjuk a helyzetet.
    Köszönöm, hogy olvashattam és várom a továbbiakat <3

    Sári ^_^~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa.~

      Hát bevallom, anno fluffnak indult.:D De nemhogy nem lett akkor befejezve, de még csak nem is közelített a témája a cukiság felé. Nomindegy.
      Hát igen, egyszer mindenkinek el kell kezdenie saját magát ellátni, ha mást nem, a szülőknek leadni a keresetük x %-át. Örülök, hogy azért találtál aranyos jeleneteket a történetben!
      Igen, az utolsó bekezdés miatt lett az a címe, ami, örülök, hogy át is jött valamelyest az, ami részben akár a célom is lehetett volna.:) Örülök, hogy a műfaja ellenére is elolvastad, annak pedig kifejezetten, hogy még tetszett is! De... A páros csak egyszeri alkalom volt, tőlem ne várj velük írt sztorikat.:D Köszönöm, hogy elolvastad, valamint, hogy ilyen szép szavakkal illetted ezt a rövidke egypercest!

      Sumire

      Törlés
  2. Én is hiszek a boldog dolgokban, és remélem, hogy írsz valami fluffot is. :c Ez nem volt olyan kemény angst, mint amikkel földhöz szoktad vágni a lelkecském (megéri:3), de azért fluffot még mindig jobb olvasni.~
    Nagyon szépen és választékosan fogalmazol, de számomra kicsit bonyolult is, ezért van, hogy többször el kell olvasnom, de minél többet olvasok tőled, annál jobban megy.
    Nem mondom azt, hogy lehetett volna boldogabb, mert ez pont úgy jó, ahogy van, tökéletesen leírja, hogy milyen, amikor az ember felnőtté váll, és ott hagyja az iskolapadot, mert vár a nagybetűs élet. Bár én még nem tapasztaltam, de a két bátyám igen, és azóta valóban sokkal stresszesebbek. Ezért is félek felnőni.
    Köszönöm, hogy olvashattam ♥

    Chiemi~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa.~

      Hát a fluff tőlem elég távol áll, még mindig.:D Ha belekezdek egy aranyos kimenetelűre tervezett történetbe, akkor is átformálódik menet közben és borúsabb lesz, akár már teljesen depresszív. Az ilyenek sorsa általában a törlés, hiszen úgy érzem, olyanban kellene már teljesítenem az előrelépés érdekében, amiben eddig még nem sikerült.
      Pedig olykor még ennél is bonyolultabb a nyelvezet egy-egy írásomban, de megértem.:D Mondták már egy páran, de mivel nekem nem tűnik annak, nem tudom, melyek azok a mondatok, amik javításra szorulnának (vagy némi átfogalmazásra).
      Köszönöm, hogy felbukkantál, kellemes meglepetés volt! Ahogy a szép szavakat is köszönöm!

      Sumire

      Törlés