2016. március 28., hétfő

Feszült féltékenység || YOONJI


Műfaj: novella, slice of life
Érintett banda: BTS, SEVENTEEN
Páros: Suga [Min Yoongi] x Woozi [Lee Jihoon]
Figyelmeztetés: fiú x fiú szerelem, enyhe obszcén szavak használata
Korhatár: 12+



   Karjait összefonva figyelte az idősebbet. Ráncolt homlokkal, szúrós tekintettel bombázta a másikat, aki féloldalas mosolyt villantva lapozgatta tovább a magazinját. Összevont szemöldökkel fújtatott, ám az idősebb még ekkor sem volt hajlandó több figyelmet szentelni neki. 
   Szerette cukkolni a fiatalabbat; olyankor éreztetni tudta vele, hogy nem mindig az van, amit ő szeretne, hiába volt akaratos személyiség. Jobban lefoglalták a magazinban felsorakoztatott hangszerek, és azoknak akciói, mintsem a másik besértődött alakja. 
   - Csak tíz perc - szólt oda a másiknak, aki feszülten vonta fel egyik szemöldökét, és hatalmasat nyelt, hogy a kikívánkozó szarkasztikus megjegyzést eltemesse magában. Türelmes embernek tartotta magát, de Yoongi mindig kihozta a sodrából; az idősebb értett a legjobban ahhoz, hogy pár pillanat alatt felhúzza. Bizton állította, hogy olykor már szimpla szórakozásból zaklatja fel, hogy jót mosolyogjon rajta.
   - Nincs tíz percem - jelentette ki határozottan, karjait még mindig maga előtt összefonva. Nem állt szándékában addig elmozdulni onnan, mígnem Yoongi végre le nem teszi a magazint.
   - Akkor indulj el egyedül - rázta meg kissé fejét az idősebb, és ismételten lapozott egyet. Koncentrációját már három oldallal ezelőtt elvesztette, mivel a másik kiborult alakja miatt nem tudta feldolgozni az árak közötti különbséget. 
   - H-hogy mondod? - estek le karjai maga mellé, miközben hitetlenül figyelte Yoongi fekete tincseit, amik rakoncátlanul lógtak be az idősebb arcába, ezzel félig takarva hófehér bőrét. Nem szerette, mikor az idősebb próbált kibújni egy-egy program alól; olyankor úgy érezte, hogy már felesleges ember a másik életében.
   Yoongi nem sokszor érzékeltette vele ezt, mégis akárhányszor megtette, nem foglalkozott vele különösebben. Nem tűnt fel neki, hogy mivel sérti meg a fiatalabbat. Szeretett a saját feje után menni, így nem követte figyelemmel a másik szokásait; nem azért kedvelte meg Jihoont, mert mindent tudott róla, hanem azért, mert tudott neki meglepetéseket okozni egy-egy lépésével, mindazonáltal elég önfejű és makacs ember volt a fiatalabb is. Szerette benne, hogy kiállt magáért, akárhányszor próbálták a rangidősek eltiporni a munkában; hogy spontán volt, soha nem kötötte időhöz a programjait, általában csak az utolsó pillanatban döntötte el végleg, hogy mit is tesz pontosan. 
   - Csak várj egy kicsit - szólt oda. Érezte a másik ledöbbenését, még ha nem is nézett rá, így próbálta oldani a légkört. 
   Jihoon morcosan pattant fel a kanapéról, s kirohant a nappaliból, magára hagyva Yoongit a magazinjával. Mérgelődve vett ki a vitrines szekrényből egy üvegpoharat, melyet a csap alá tartott, hogy jéghideg vizet engedjen bele. Próbálta hűteni magát, hiszen tudta, hogy ez sem számított komoly konfliktusnak, csak neki forrt fel az agya Yoongi nemtörődömsége miatt. Rosszul érezte magát. Bántotta, hogy ennyire hamar kifakad, ha az idősebb nem rá figyel, de az is, hogy Yoongi nem jött utána.
   A poharat elöblítette, majd a konyha másik bejárata felé indulva hagyta el a helyiséget lomha léptekkel. Nem akart meghunyászkodni, így nem ment vissza rávenni Yoongit, hogy készülődjön. A háló irányába haladt, azzal a tervvel a fejében, hogy valami elegánsabb, az alkalomhoz illő öltözéket ölt magára.

   - Na, sikerült lenyugodni? - lépett be mosolyogva a szobába az idősebb, mikor Jihoon már a készülődés felénél tartott. A ruha vasalása, az ing felvétele, a cipő lelakkozása és a nyakkendő megkötése már megtörtént, így felül már kész volt, ám alul csak egy alsónadrág és zokni volt rajta. Elpirultan kapta fejét Yoongira. Még mindig zavarba tudott jönni az idősebb pillantásaitól, főleg, ha az a falnak dőlve mérte végig csillogó szemekkel.
   - É-én... Készülődj inkább! - szólt rá a másikra, majd egy nagyobbat nyelve lépett az ágyhoz, hogy az öltönynadrágot magára húzza.
   - Azonnal, Jihoon főnök! - nevetett fel kedvesen Yoongi, majd a szobához tartozó fürdőbe sietett.

   Az öltözködés és az indulás zökkenőmentesen ment, ám az autóban ülve Jihoon kezdte kellemetlenül érezni magát. Ugyan nem szólt rá párjára, hogy a fekete ing a sötét csőnadrággal nem épp megfelelő erre az alkalomra, de amikor már a célegyenesben voltak, feszélyezetten érezte magát. Mi van, ha mindenki más is olyan lazán öltözött, mint Yoongi? Vagy ha túl laza lesz a ruhaösszeállítása az idősebbnek, akkor mit fog mondani a szüleinek?
   Míg párjának a fekete hajkoronája is csak volt, hiszen fésűt sem látott, nemhogy hajlakkot, addig az ő szőkés tincsei tökéletes rendbe igazítva voltak hátrazselézve. Olyan hatást keltett a két fiatal, mintha nem is ugyanarra a meghívásra mentek volna.
   Yoongi biztatóan mosolygott a fiatalabbra, miközben az egyik piros lámpánál a kormányon ütögette ujjait.
   - Baj van? - tette fel kérdését, mikor Jihoon továbbra is feszülten ült a jármű anyósülésén.
   - Miért nem tudod komolyan venni a dolgokat? - bosszantotta fel magát a fiatalabb, de Yoongi nem vette annyira komolynak, hogy felzaklassa a hangnem.
   - Nem értem, mire gondolsz.
   - Este későn értél haza, mire reggel alig bírtalak kirobbantani az ágyból. A zuhanyzóig nem jutottál el egyedül! Utána meg az a hülye újság fontosabb volt nálam, a annál, hogy készülődj az unokahúgom keresztelőjére! - fakadt ki magából Jihoon. Élesen hasítottak szavai, de úgy gondolta, jogosan mondott mindent. Nem akarta már korábbról kezdeni a felsorolást, hiszen képes lett volna a legapróbb hibáit is megemlíteni az idősebbnek.
   Yoongi nem szólt semmit. Elkomorodott arca, s szótlanul vezetett tovább, majd két kanyarral arrébb leparkolt az első üres helyen. Úgy vélte, bármit is válaszolna, a fiatalabb csak jobban felhúzná magát, ami - elnézve az elkövetkezendő két-három órájukat - nem lett volna előnyös.

   A keresztelő hamar eltelt, mindenki fergetegesen érezte magát. Jihoon már akkor megnyugodott, mikor a kibérelt kis kertbe léptek, hiszen a hatalmas tömegben volt, aki öltönyben jött, kicsit visszafogottabb, elegáns szettben, de olyan is, aki szürke melegítőt húzva ünnepelte a kislány kereszténnyé avatását. Bár Yoongi nem volt vallásos - még annyira sem, mint a fiatal, aki ugyan annak vallotta magát, de semmi ezzel járó hebajt nem követett -, Jihoon szülei mégis elfogadták. Mint ahogy azt is, hogy fiuk nem fog lányt vinni az oltár elé.
   A késői órákban már hűvös volt a kinti levegő, így Jihoon feltekerte a fűtést a kocsiban, miközben Yoongi bekötötte magát. Nem szóltak egymáshoz, mióta megérkeztek a helyszínre. Az idősebb úgy gondolta, ha elég időt ad a fiatalnak, akkor megjön az esze, s nem akar majd minden apróságot kivesézni. Bár Jihoon lenyugodott, azért még fújt a másikra, így az ablakon kitekintve figyelte az elsuhanó kirakatokat, embereket, fákat és oszlopokat.
   A fiatalabbik mérhetetlenül boldog volt, mikor végre láthatta a kicsit, hiszen eddig a pillanatig nem tudott látogatóba menni testvéréhez, hiába szeretett volna. Unokahúga meglepően jól viselte, mikor Jihoon vette karjaiba, nem sírt fel, s még csak nem is húzta a száját amiatt, hogy nem édesanyja fogja, hanem egy vadidegen ember, aki ettől a naptól fogva a keresztapjának számított.
   Jókedve mégsem maradt meg teljesen addig, míg Yoongival hazaértek, hiszen az út mélységes csendben telt el, ami az idegeit tiporta. Szerette volna, ha az idősebb végre mondana valamit; még azt is elviselte volna, ha kioktatta volna, de ehelyett csak a némaságot kapta a kora délutáni kifakadása miatt. Már nagyon bánta, hogy leszólta az idősebbet, s ha rápillantott a másikra, mindig lehajtotta inkább fejét, mintsem sajnálattal teli tekintettel várta volna annak reakcióját.

   - Örök némaságot fogadtál? - kérdezte Yoongi, miután a fürdőből belépett a hálóba. Vizes haját egy törülközővel dörzsölgette, miközben egy szál alsónadrágban lépdelt az ágy felé, ahol Jihoon volt elterülve. Hasán fekve várta, hogy az idősebb kijöjjön, s bocsánatot kérhessen tőle, ám amikor meglátta annak felfrissült testét, az összes szó ráfagyott torkára. Fejét lehajtotta; kényelmetlenül érezte magát a másik közelében, mikor olyan hangnemben beszélt hozzá, mint mikor hetekig próbálta rávenni a közös alvásra kapcsolatuk elején.
   - Csak vártam a megfelelő pillanatra - motyogta maga elé, mintha félt volna attól, hogy a másik meghallja.
   - Mégis minek a megfelelő pillanata? - kérdezett vissza, miközben leült Jihoon mellé az ágyra. A fiatalabb felnézett Yoongi csillogó, mélybarna szemeibe, s csak megrázta a fejét. Nem akart reagálni. Úgy vélte, ha már az idősebb szólalt meg előbb, neki már nem kell elnézést kérnie semmiért, hiszen a hangja sem arról árulkodott, hogy haragudna rá. - Kár - tetetett gondolkodással fordult el Jihoontól, majd a törülközőt, amit az imént a földre hajított, felkapta, s a szoba bejárata felé vette az irányt.
   A fiatalabb csak nézte távolodó alakját, de nem volt képes megszólalni. Tudta, hogy az idősebb úgysem fog máshol aludni, hiszen szerette ezt az ágyat, míg a nappaliban lévő két, mahagóni barna kanapét kevésbé. Mikor Yoongi kilépett a szobából, ő besprintelt a fürdőbe, s egy gyors zuhanyban részesítette elfáradt testét, hogy alig húsz perc múlva már ismét az ágyon fekhessen, immáron már a meleg takaró fedésében.
   Nehezen tudta nyitva tartani a szemeit, de meg akarta várni az idősebb visszatérését. Fél órát ugyan kibírt, ám onnantól kezdve kéz kínszenvedés volt számára az, hogy ébren tartsa magát. Yoongi még mindig nem volt sehol, s ez a tény elszomorította. Nem értette, hogy ha nem haragudott rá az idősebb, akkor miért váratja meg; miért nem volt már akkor az ágyban, mikor ő visszatért a zuhanyzásból.
   A kellemes meleget árasztó takaró alól végül kimászott, s lekonyult ajkakkal indult el, hogy megkeresse párját. A szomorúsága azonban rögtön elillant, mikor Yoongit megtalálta a nappaliban... Magazint olvasva.
   - Már megint az a hülye újság! - halkan ejtette ki a szavakat, így éles sziszegésnek hatott a némaságban. Az idősebb csak mosolyogva pillantott fel rá, majd a magazint irigylő gyengédséggel csukta össze, majd helyezte el a kávézóasztal tetején.
   - Nem, ez már egy másik - helyesbített jókedvűen a másik, mire Jihoon bosszúsan fonta össze karjait maga előtt. - Miért nem alszol? - állt fel a kanapéról, majd lassan elindult a fiatalabb mérges alakja felé.
   - Többet foglalkozol az akciós faszságokkal, mint velem! - sziszegte maga elé durcásan, s összehúzott szemekkel figyelte az idősebb közeledő alakját. Yoongi végül odalépett Jihoon elé, alig hagyott maguk között pár millimétert, s kedvesen pillantott a másikra.
   - Aranyos, hogy egy magazinra is féltékeny vagy - karolta át a fiatalabb derekát, s magához húzta, mire Jihoon hófehér arca most már rákvörösen virított. Yoongi szavai mindig zavarba hozták, főleg, ha ilyen nyíltan mondta el neki, hogy milyen idétlenül viselkedett. Tekintetét elemelte az idősebbről, s kissé lehajtotta fejét, így próbált menekülni a másik csillogó íriszeitől. A másik hosszan csókolt Jihoon homlokára, majd karon ragadta, s a hálószoba felé kezdte vonszolni szerelmét.

~ 菫

8 megjegyzés:

  1. Sziaa~

    Uh, ez a kis szösszenet de jól esett most a szívemnek. Jól jött e nap lezárásához. :3
    Mihelyst megláttam a csoportban a frissítésedet, és a párost, tudtam, hogy itt a helyem, és nem bántam meg. Ó, dehogy bántam! Eleve imádom Yoongit, engem ő és Namjoon nagyon motívál, ezért minden tiszteletem az övék, de tényleg.:) Woozi pedig, hát őt annyira nem ismerem, sem a seventeent, bár amikor legelőször utánuk néztem és olvastam pár dolgot a csapatról, egyből Woozi tetszett meg, ezért ő is volt eleinte a biasom. (Megjegyzem, most már nem, mivel Vernon belopta magát a szívembe). Ezért mivel mindkét fél egy kedves személy számomra, már ez megadta a löketet az olvasáshoz.^^
    Tényleg nagyon aranyos volt Jihoon, ahogy próbálta felhívni magára Yoongi figyelmét, és ahogy bosszankodott a magazin miatt; valahogy magamra emlékeztet.:X
    Ah, és Yoongi személyisége... imádtam, én pont így képzelem el őt, ahogy most itt megformáztad, ezért nagyon reálisan hatott az egész jelleme, ami méginkább fokozta bennem az izgalmat. Igazából mindkét szereplőt jól megalkodtad.:D Eleinte nem gondoltam, hogy egy keresztelőre mennek, hamarabb tippeltem volna egy szülinapra, szóval ez is meglepett. (Ami fenntartotta a további izgalmakat). Tipikusan olyan coupleként láttam őket, mint egy animébe. Ezért miközben olvastam, eszembe is jutott a Hybrid Child c. yaoi anime, amit ha még nem láttál, akkor ajánlom figyelmedbe; teljesen olyan hangulatot keltett bennem ez a novella, mint amilyen az animébe is van. Holott a kettő nagyon is különbözik, mármint műfajban, de akkor is ez az összhatás született bennem. Yoongi, aki a nemtörődöm stílusával az őrületbe kergeti szerelmét és Jihoon, aki emiatt haragszik rá, de közben nagyon is szerelme mellett szeretne lenni; és amikor ez bekövetkezik, akkor pedig átvált megszeppent fiúba, aki Yoongi közelségétől majdhogynem a kislábujjáig pirul. Ezek pedig mind-mind párhuzamban vannak egymással, ami nekem baromira tetszik. Az egész olyan, mint egy láncreakció. XD Fogalmam sincs miért pont ezt a hasonlatot használtam, de mindegy.
    Szóval, a lényeg a lényeg: egy szép kis történetet olvashattam, ami egyben aranyos volt, de nem tartotta végig ezt a vonalat, azért átjöttek Jihoon negatív érzelmei is.
    A legjobban a vége tetszett, olyan szépen eltudtam őket képzelni, Istenem! *-* Azt hiszem sikerült megszerettetned velem egy olyan párost, akikkel ezelőtt még soha nem találkoztam, és talán pont ez a legjobb a "furcsa" párosokban, hogy olyan érzelmeket váltanak ki az emberből, amilyet egy klasszikus párosnál nem igazán érez, s nem jön úgy át. Legalábbis nekem így hat.
    Köszönöm, hogy olvashattam. Az esetleges értelmetlen mondataimért pedig bocsi, próbáltam mindent kifejteni, amit kiváltott belőlem. :)
    -Berni-

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa.~

      Oh, hát nagyon örülök, hogy nem bántad meg! :3 Bevallom, míg figyelemmel követtem a BTS-t (debüttől kb tavaly nyár végéig), addig Nam engem is nagyon motivált, ám mostanában eléggé azt érzem, hogy ő is hagyja, hogy a cég döntsön helyette, ami kicsit bosszant ._. Yoongi meg az egyetlen napfénysugaram volt sokáig. Őt teljesen ilyen embernek gondolom ,azért is kapott ilyen karaktert.:)A Seventeennel meg én sokáig hadilábon álltam.xD Talán még most is. De Woozi eléggé megfogott, szóval muszáj volt vele írni valamit.:)
      Haha, sokat gondolkoztam azon, hogy Yoongi számára mi legyen "fontosabb" Jihonnál, míg végül maradt a magazin, ami az egyik képe miatt merült fel.:))
      A keresztelő csak a történet írása közben született meg a fejemben; eredetileg nem is lett volna ilyen hosszú, de ahogy leültem megírni a végét, kicsit elnyúlt.:') Hah, nem láttam még azt az animét, sőt nem is hallottam még róla.:D Mindenképp meglesem majd, hogy miről szól, s majd belesűrítem a napirendembe, ha megtetszik.:3 Nekem tetszett a hasonlatod, mivel nagyjából tényleg erről van szó.:') Igazából a legtöbb történetem valós tapasztalatok alapján íródik, ahogy ez is, így kifejezetten örülök, hogy a leírásod alapján érzékelhető volt mindaz, amit át akartam adni.:)
      A keserűség mindig megfűszerezi a boldogságot, még akkor is, ha az ember nem veszi észre. Ez mindig nagyon jó alap egy történet megírásához.:)
      IGEN!!! Pontosan emiatt imádom én is az új, furcsa párosokat! Azok tudnak újat mutatni, érdekesek, és nincs mihez viszonyítani. Egy- egy ilyen történet után meg az ember kifejezetten imádni kezdi a két embert együtt, és mindig, mikor felmerül benne a couple egyik fele, a történet által keltett érzés keríti hatalmába. Nagyon szeretem az egyedi párosokat jól megírt történetekben!:) Persze, a klasszikusokkal sincs bajom, de nagyon kevés olyan fic van, ami tud újat mutatni; a bevált sablon alapján próbálnak újat alkotni, ami már az alapnál el van rontva a klisé alkalmazásával. Nem szeretem az ilyet. Az egyediség akkor mutatkozik meg a legjobban, ha nem csak történetben, de szereplőkben is próbál az ember újat mutatni.:)
      Én köszönöm a véleményedet, eszméletlenül örültem neki!:)

      Sumire

      Törlés
  2. Jaj, de kis cukker volt! :D
    Bocsánat, hogy csak most írok, de nem volt erőm olvasgatni manapság.
    Nagyon édesek voltak, mondjuk Yoonginak a viselkedése nekem elég szemét volt, de így szeretjük! Woozi meg... Hát olyan kis Woozis volt :D
    Remélem olvashatok majd még tőled Seventeeneset! :D
    Puszillak!
    /A/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa.~

      Yoongi alapból egy szarkazmusbomba.:D Imádom, mikor kis genyó, és ha már senki nem írja ilyennek, akkor írom én. Emiatt szerethető és emberi a srác, szóval nem értem, miért kell őt folyton egy édes cukorpofának beállítani, holott ő szó szerint 'sugar free'.xD De tényleg ._. Woozi meg akkor is egy tündér.*0* Azok is gonoszak, csak többször édesek ._.
      Ne aggódj, olvashatsz majd még tőlem seventeenes ficit.:)
      Oh, nem lényeg, mikor írsz, mindig észreveszem visszamenőleg is! Köszönöm szépen, hogy írtál nekem, drága!

      Sumire

      Törlés
  3. Sziia~.

    Annyira édesek ezek ketten, hogy az valami hihetetlen.:"3 Öröm volt olvasni, folyamatos mosolygásra késztette az ember Woozi édes, duzzogó karaktere. Imádtam Yoongi birkatürelmét, hogy mindent ennyire higgadtan kezelt. Imádnivaló párost alkotnak együtt, így remélem írsz majd még velük a jövőben.:"3 De most komolyan, ahogy elképzeltem Woozi pukkancs, duzzogó képét... Meg kell zabálni, olyan édes.:D
    Köszönöm, hogy olvashattam, okozott pár gondtalan, kellemes pillanatot.

    Ai

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa.~

      Szerintem is.*^* Szeretnék majd még írni velük, de erre nem tudom, mikor kerül sor. Yoongi alapból ilyen higgadtan kezeli a dolgokat, csak nagyon sokadjára borul ki.:') Woozi meg egy kis tündér, én megmondtam.*0*
      Köszönöm, hogy írtál!

      Sumire

      Törlés
  4. Szia :D

    Oh, hát ijesztgettek itt mindig valamivel, azt hittem, hogy majd valami szerelmi háromszögről lesz szó a cím alapján. :0

    Woozi karakterét imádtam, nagyon bájos volt a maga duzzogi módján, teljesen el tudom őt képzelni ilyennek. Yoongi meg olyan kis hülye volt, de el kell ismerni, hogy rá is passzolt ez a szerep. :3

    Az elején nem tudtam elképzelni, hogy milyen eseményre készülődhetnek, mindenféle dolog eszembe jutott, viszont a keresztelő meg sem fordult a fejemben. Na de Woozi egy kisgyerekkel a kezében... Eszméletlen aranyos lehet. *0*

    Köszönöm, hogy olvashattam. :D (Bár egy BIZONYOS másik fic olvasásáért még hálásabb lennék, ha már tudom, hogy van belőle kész fejezet. :()

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa.~

      Címválasztásban sosem voltam jó.;)
      Mindkét embert könnyű volt ilyennek leírnom, szóval örülök, hogy így gondolod.:3
      Haha, ezzel a keresztelővel mindenkinek meglepetést okoztam.:') Ennek kifejezetten örülök, mert a legutóbbi olyan történetem, ami meglepetésekkel volt tele, még egy HyukBin történetem volt.:D Réges-régen. Aranyos hát.*0* Woozi alapból édes, szóval...~ ._.
      Pf, te és a...:0 Mondtam, hogy elakadtam.:( Igyekszem ismét ihletet és energiát gyűjteni hozzá, és ígérem, amint megvan az első három fejezet, felrakom az előszót. ._." Köszönöm, hogy írtál!

      Sumire

      Törlés